2019-05-16 12:23:23• hírek • x

Megelőzés, egészségmegőrzés és közérzet javítás rendszeres testedzéssel a Robi Fitnessnél

Érezte már magát igazán elmacskásodva egy átdolgozott nap után? Fáj a dereka vagy a térde egy hosszabb sétától? Nem bírja az unokázást, mert ízületi fájdalmai vannak?

Több oka is lehet a fenti tüneteknek. A szatmárnémeti Robi Fitness edzőterem menedzserével, Pauliner Róberttel sorra vettük azokat a mozgásszervi gondokat és panaszokat, melyek az ötvenes-hatvanas korosztályt és az örök ifjakat érinheti. A problémákra azonban legvégül ugyan arra a következtetésre jutottunk. Nézzük először a tüneteket:

 

A két leggyakoribb női probléma a csípő- és a derék fájdalma. A férfiakat a hátfájás és sajgó térdek, illetve a hasogató vállak zavarják a mindennapi feladatokban. Ezekkel a helytelen és/vagy erőltetett életmódból eredő szimptómákkal fordulnak legtöbbször edzői szakvéleményért a Robi Fitness okleveles edzőihez az ötven feletti vendégek. Ez az "évjárat" teszi ki a terem sportolói körének jelentős részét, több mint a negyedét alkotják. 

 

 

A háttérben meghúzódó egészségügyi probléma meghatározása maradjon a szakorvosokra..., sőt! Az edző azt ajánlja, keressék fel a megfelelő orvost, derítsék ki a panasz pontos okát és a leletekkel menjenek az edzőterembe, amennyiben az egészségügyi szakember engedélyezi a testmozgást. Olyanról pedig igen ritkán hallhattunk, hogy a doktorok ne támogassák az aktív életmódot.

 

A szőnyeg alá söpört hát- és izületi fájdalmak ördögi spirálként húzzák le az egészségügyi állapotot - meséli Pauliner. A mozgásszervi nehézségek megfosztanak a mozgás örömétől, így az aktív életmódot passzívitás váltja fel. Az ülés és a fekvés még rosszabbat tesz ezeknek a testtájaknak, mivel a tartó izomzat elveszti feszességét, elkezd leépülni, és a test terhe a csontokra és az izületekre hárul. Az izomzat hiányában még jobban kopnak az izületek, a csontok folyamatos terhelés alatt állnak. Egy-egy nagyobb megterhelés vagy sérülés esetén az illető akár napokig, hetekig is ágynak eshet, mert erőnléte elhagyja és minden lépés erőfeszítéssé válik. Az izomzat tovább sorvad, míg a mozgás már végképp nehézkes lesz. Pontosan ezért kell odafigyelni a fizikumnak megfelelő, rendszeres és edzői felügyelet alatt történő testmozgásra. 

 

 

A Robi Fitness termeiben, a Szabadság (Libertatii) téren és az Aquastar Gyógy- és Élményfürdő épületében okleveles edzők várják a vendégeket, és kortól, mozgásszervi panasztól függetlenül mindenkit szeretettel látnak. Legyen ötven vagy hetven, fájjon a nyaka vagy a háta, keresse fel bizalommal az edzőtermet, hiszen a személyre szabott edzéstervvel és a folyamatos edzői jelenlét mellett visszaépítheti izomzatát. A rendszeres, egészségügyi állapotnak megfelelő testmozgással az izomzata átveszi a teher nagy részét, izületei és csontozata fellélegeznek a terhelés alól, és csökkenhetnek a fájdalmas panaszok.

 

Amellett, hogy visszanyerheti a mozgás szabadságát, vagy vidáman játszhat az unokákkal, számos egyéb jótékony hatása van a fitnessnek: serkentheti a véráramlást, csökkentheti a stresszt, csökkentheti a vérnyomást, jót tehet a lassú emésztésnek, kitisztulhat és megfiatalodhat a bőre, továbbá erősebbnek, magabiztosabbnak és boldogabbnak érezheti magát. Az sem elvetendő, hogy új emberekkel találkozik a teremben, akik ugyan ezekért az okokért és célokért vannak ott. Biztosan lesz kivel megtalálni a közös hangot és motivációt. Attól pedig ne tartson, hogy kinézik a kora vagy a ruházata miatt! Előbb nézik ki a Robi Fitnessnél azt, aki másokra furcsán tekint.

 

 

Ha készen áll arra, hogy jobban érezze magát a bőrében, és könnyebben vegye a mindennapos akadályokat, keresse fel bátran a Robi Fitness edzőtermek valamelyikét! Addig is, látogassa meg az edzőterem Facebook-oldalát, ahol további hasznos infókat tudhat meg a testedzésről és az egészséget táplálékkiegészítőkről egyaránt!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: